Amnestie

Foto: (c) AZYL Production

Amnestie

Slovensko/Česko, 2019, far., 130´, MN 15, dráma

Triler o manipulácii, násilí a zrade, počas najväčšej vzbury vo väzenskej histórii Československa. Zároveň je príbehom troch párov, ktorých životy sa prelínajú na pozadí obrovských a rýchlych revolučných zmien v roku 1989.

Dobrá smrť

Foto: (c) HAILSTONE

Dobrá smrť

Slovensko/Česko/Francúzsko/Nemecko/Rakúsko, 2018, 83´, MN15, dokumentárny

Nevyliečiteľne chorá Janette by rada ukončila svoj život dôstojne, preto sa rozhodne pre dobrovoľnú, lekárom asistovanú smrť. Keďže tú vo Veľkej Británii, kde žije, neumožňujú, rozhodne sa odcestovať do Švajčiarska. Cestu musí naplánovať skôr než jej to rýchlo postupujúca choroba znemožní.

Hodinárov učeň

Foto: (c) PubRes

Hodinárov učeň

Hodinářův učeň, Česko/Slovensko, 2019, far., 102´, MP, rozprávka

Rozprávka o hrách osudu, ktorý zastupujú „tri sudičky“. V ich veštbách, ako to už v rozprávkach býva, súperí dobro so zlom. Je to príbeh o láske, chamtivosti, ľudskej malosti, ale tiež o šikovnosti a odvahe hodinárovho učňa Urbana na ceste za hodinkami, ktoré dokážu varovať pred Smrťou.

Loli paradička

Foto: (c) STAVIARSKY

Loli paradička

Slovensko, 2019, far., 89´, MP 12, komédia

Romantická komédia o ľúbostnom vzťahu dvoch atypických postavičiek z východného Slovenska – hendikepovaného jarmočného predavača cukroviniek Milana a peknej, naivnej mladej Rómky Veronky, je nakrútený v šarišskom nárečí a rómčine.

Nech je svetlo

Foto: (c) ARTILERIA

Nech je svetlo

Slovensko/Česko, 2019, far., 93´, MN 15, dráma

Slovenský gastarbeiter v Nemecku Milan zistí, že jeho syn tínedžer sa doma zaplietol s nebezpečnou partiou, keď ho obvinia zo šikanovania a usmrtenia spolužiaka. Otec začne zisťovať pravdu o tom, čo sa stalo, o stave vecí a sebe samom.

Punk je hned!

Foto: (c) Punkchartfilms

Punk je hned!

Slovensko/Česko, 2019, far., 70´, MN 15, dráma

Film, inšpirovaný detailne odpozorovaným životom pankáčov prebývajúcich na periférii, rozpráva príbeh tridsaťročného drogovo závislého rebela bez príčiny Kvička, ktorý neustále naráža na všeobecne platné pravidlá.

Šarkan

Foto: (c) BFILM

Šarkan

Pouštět draka, Česko/Slovensko/Poľsko, 2019, far., 14´, MP, animovaný

Krátky animovaný film zaoberajúci sa otázkou smrti vo vzťahu medzi malým chlapcom a jeho dedkom. Vysvetľuje, že nikto z nás tu nie je naveky a že všetky živé bytosti musia zomrieť. Smrť však neznamená koniec našej cesty...

Utekajme uz ide

Foto: (c) Slovenský filmový ústav – fotoarchív

Utekajme, už ide!

Československo, 1986, far., 84´, MP 12, komédia

Komédia o ľudskom šťastí, indickej mágii a manželskej nevere.

Táto web stránka používa cookies k analýze návštevnosti a bezpečnej prevádzke web stránky. Kliknutím na tlačidlo „OK“ prijímate súbory cookies a beriete na vedomie naše podmienky ochrany osobných údajov Viac.
OK